Ароматізатори тверді (сичужні) сири. купити
Замовити У виробництві твердих (сичужних сирів) ароматизатори та смакоароматичні добавки дають можливість вирішувати виробнику низку завдань, таких як:
- гармонізують та посилюють основний смак (ароматизатори вершкової та молочної групи),
- підкреслюють різні відтінки (топленого молока, горіхові і т.д.),
- надають додаткові нотки (прянощі, копченості тощо).
Зазвичай у виробництві твердих сирів використовуються рідкі ароматизатори. Одним з основних правил ароматизації сирів є внесення аромату, по-можливості, в кінці виробничого процесу перед останньою стадією перемішування. Основною вимогою є рівномірний розподіл ароматизатора в масі продукції шляхом перемішування. Найоптимальнішим способом внесення ароматизатора є внесення сирне зерно після другого нагрівання і повторного зливу сироватки, тобто. безпосередньо перед вивантаженням зерна у формування. Цей спосіб внесення є найбільш прийнятним з погляду економії ароматизатора.
Вибір аромату для твердих сирів виконується індивідуально для кожного виду продукції залежно від виду сиру, обладнання, технічних вимог документації.
Ароматизатори для сичужних сирів (рідкі)
Ароматизатор | Розчинність | Дозування, % | Профіль ароматизатора |
Молочні | |||
Молочний | б/р | 0,04-0,06 | Свіже молоко з нотою кип’яченого |
Молочний | в/р | 0,05-0,08 | Молоко з нотою вершків |
Молоко топлене New | в/р | 0,05-0,07 | Топлене молоко з легкою фруктовою нотою |
Молоко топлене | б/р | 0,04-0,06 | Класичне топлене молоко |
Молоко топлене | в/р | 0,03-0,05 | Класичне топлене молоко |
Молоко топлене | в/р | 0,03-0,05 | Класичне топлене молоко |
Молоко топлене | в/р | 0,03-0,05 | Класичне топлене молоко |
Молоко топлене | б/р | 0,03-0,05 | Топлене молоко |
Вершкові | |||
Вершки | в/р | 0,02 – 0,04 | Вершки молочні класичні |
Вершки | б/р | 0,06-0,08 | Вершки молочні високожирні |
Вершки | в/р | 0,06-0,08 | Вершки молочні високожирні |
Вершки | б/р | 0,06-0,08 | Вершки молочні високожирні |
Вершки | б/р | 0,06-0,08 | Вершки молочні класичні |
Вершки | б/р | 0,06-0,08 | Вершки молочні класичні |
Вершки | б/р | 0,06-0,08 | Вершки молочні класичні |
Кисломолочні | |||
Сметана | в/р | 0,08-0,12 | Свіжа сметана |
Сметана NN | б/р | 0,04 – 0,06 | Сметана жирна |
Сир | б/р | 0,04 – 0,06 | Сир, нота ванілі |
Олія вершкове | |||
Олія вершкове | б/р | 0,05 – 0,08 | Олія кисло-вершкове |
Олія вершкове | б/р | 0,05 – 0,08 | Олія вершкове |
Олія вершкове | б/р | 0,05 – 0,08 | Олія вершкове |
Олія вершкове | б/р | 0,05 – 0,08 | Олія вершкове класичне |
Олія вершкове | б/р | 0,05 – 0,08 | Олія вершкове |
Олія вершкове | б/р | 0,05 – 0,08 | Олія вершкове |
Олія вершкове | б/р | 0,04 – 0,08 | Олія «Вологодська» |
Олія вершкове | б/р | 0,04 – 0,08 | Олія вершкове класичне |
Олія вершкове | б/р | 0,05 – 0,08 | Олія вершкове |
Масло вершкове NN | ж/р | 0,05 – 0,08 | Олія вершкове |
Олія-вершки (Олія вершкове) | ж/р | 0,01-0,03 | Масло вершкове класичне. |
Масло | ж/р | 0,06 – 0,08 | Олія солодко-вершкове |
Сирні | |||
Сир | ж/р | 0,08 – 0,1 | Сир вершковий, зрілий |
Сир | ж/р | 0,08 – 0,1 | Сир Гауда |
Сир | ж/р | 0,08 – 0,1 | Вершковий сир з нотами зрілого сиру |
Сир | ж/р | 0,08 – 0,1 | Сир вершковий |
Сир | ж/р | 0,08 – 0,1 | Сир Чеддер |
Сир | ж/р | 0,1-0,2 | Сир вершковий |
Сир | б/р | 0,1-0,2 | Вершковий сир з нотами зрілого сиру |
Сир | б/р | 0,03-0,06 | Сир зрілий, нота скоринки |
Сир | б/р | 0,06-0,08 | Вершковий сир з нотами зрілого сиру |
Сир козячий | б/р | 0,05 – 0,08 | Козий сир середньої жирності |
Горіхові | |||
Волоський горіх | в/р | 0,01 -0,02 | Ядро волоського горіха |
Волоський горіх | ж/р | 0,03 -0,05 | Ядро волоського горіха |
Лісовий горіх | в/р | 0,04-0,06 | Злегка обсмажений лісовий горіх |
Лісовий горіх | б/р | 0,05-0,07 | Смажений лісовий горіх |
Миндаль | б/р | 0,02 – 0,04 | Класичний мигдаль |
Прянощі, пряні овочі, трави | |||
Аніс (Сертиф. Пікантний) NN | б/р | 0,02-0,04 | Аніс |
Базилік NN | б/р | 0,08-0,1 | Базилік |
Імбір NN | б/р | 0,03-0,05 | Маринований імбир |
Кардамон NN | б/р | 0,02 -0,04 | Кардамон |
Кориця (Сертиф. Пряний) NN | б/р | 0,02-0,04 | Кориця |
Паприка NN | ж/р | 0,05 – 0,1 | Солодка паприка |
Петрушка | ж/р | 0,5-0,7 | Петрушка |
Селедер | ж/р | 0,7-1,0 | Стебло селери |
Кріп NN | ж/р | 0,05-0,1 | Свіжа зелень кропу з нотою насіння |
Часник NN | ж/р | 0,05-0,1 | Свіжий часник |
Часник NN | ж/р | 0,04-0,1 | Свіжий часник |
Естрагон NN | б/р | 0,1-0,3 | Естрагон |
Гриби, овочі, трави | |||
Гриби | ж/р | 0,02-0,05 | Лісові гриби з нотою грибниці |
Гриби | ж/р | 0,05-0,1 | Лісові гриби з нотою грибниці |
Гриби New | б/р | 0,05-0,1 | Лісові свіжі гриби з нотою сушених |
Огірок | б/р | 0,04-0,08 | Малосольний огірок |
Оливки NN | б/р | 0,01-0,03 | Свіжі зелені оливки з кісточкою |
Кріп New | б/р | 0,05-0,1 | |
Гриби New | б/р | 0,05-0,1 | |
Кисломолочні | |||
Сметана New | б/р | 0,1-0,3 | |
Сметана New | б/р | 0,1-0,3 |
Натуральні екстракти прянощів (сухі) – спайсеритм
Спайсер | Коефіцієнт заміни | Дозування, % |
Базилік | 1:01 | 0,1 – 0,3 |
Гвоздика | 1:01 | 0,1-0,3 |
Імбір | 1:01 | 0,1 – 0,3 |
1:03 | 0,03 – 0,1 | |
Кардамон | 1:01 | 0,1 – 0,3 |
1:01 | 0,1 – 0,3 | |
1:04 | 0,02 – 0,08 | |
Коріандр | 1:01 | 0,1 – 0,3 |
1:03 | 0,03 – 0,1 | |
Лавровий лист | 1:01 | 0,1 – 0,3 |
1:04 | 0,02-0,08 | |
Ялівець | 1:01 | 0,1-0,3 |
Мускатний горіх | 1:01 | 0,1-0,3 |
1:02 | 0,05 – 0,15 | |
1:01 | 0,1 – 0,3 | |
1:04 | 0,02 – 0,08 | |
Паприка | 1:01 | 0,1 – 0,3 |
Перець запашний | 1:01 | 0,1 – 0,3 |
1:01 | 0,1 – 0,3 | |
1:04 | 0,02-0,08 | |
Перець чорний | 1:01 | 0,1 – 0,3 |
1:01 | 0,1 – 0,3 | |
1:04 | 0,02 – 0,08 | |
Перець червоний пекучий | 1:01 | 0,05-0,2 |
1:04 | 0,01-0,05 | |
Сельдерей | 1:01 | 0,05-0,2 |
Селедер лимонний | – | 0,05-0,2 |
Тмин | 1:01 | 0,1-0,3 |
Кріп | 1:01 | 0,1-0,3 |
Часник | 1:01 | 0,1-0,3 |
01:01,3 | 0,07-0,25 | |
1:04 | 0,02-0,1 |